2010. augusztus 16., hétfő

A púpos menyasszony

Japánban, mint ez vélhetőleg köztudott, az esküvő igen sokba kerülő, nagyszabású esemény. Manapság a szertartások jelentős része keresztény, persze csak külsőségekben, a megtérés nem feltétel. A helyszín ilyenkor egy templomra emlékeztető tárgy, rendelésre katolikus vagy protestáns, rendszerint egy nagy szálloda kertjében van* és csak házasságkötésre használják, a pap pedig egy jókiállású gaijin, aki különösebb hitbeli szakképesítés nélkül, többnyire baitóban dolgozik ott. De aki extrémebbet akar, annak az ügynökségek simán összehoznak egy hindu, zsidó, vagy akár pogány rituálét is, a buddhista házasság valamiért nincsen divatban, ezt a vallást a japánok a temetésekre tartogatják.

Mindemellett gaijin fotográfusok szerencséjére azért még akadnak olyanok is, akik hagyományos, shintó házasságot kötnek, az ilyet könnyen be lehet cserkészni hétvégenként a nagyobb szentélyekben, a Meiji jingu különösen alkalmas erre. Lássunk hát vörösorrú shintó papokat, bőgatyás vőlegényeket és csinos, púpos menyasszonyokat, über-szexi tarkóvillantásokkal!



Bojtok és ponponok
















Egy shintó pap, szerintem másnaposan

















Menyasszony, a fejéből virág nől ki

















A púpos menyasszony a rajongóival


















A Nagy Családi Fotó
















-----------------------------------------

* az építészek számára rossz hírem van: igen, Andó Tadao híres kápolnáinak többsége is ilyen, pl. a Rokkó Chapel és a Mizu-no-kyokai (A Víz Temploma) is.

2 megjegyzés:

  1. Hehe, pont délelőtt voltunk esküvői emlékfotózáson, természetesen kimonóban...nem volt olcsó, de életre szóló emlék. Egyébként sokan vannak, akik szertartás helyett csak fotózást rendelnek.
    Egy kis reklám:
    http://www.greenbell.jp/index.html

    VálaszTörlés
  2. ;-) hát ez a link kínai....
    "fehér ember" számára olvashatatlan.
    A fotók alapján viszont valóban esküvői;-)

    VálaszTörlés